Чому не можна викидати вологі серветки в каналізацію?

      

        Вологі серветки – одні з найбільш популярних гігієнічних засобів,  вони зробили наше життя дуже зручним: не займають багато місця, завжди під рукою,  легко використовувати. Більшість із нас не можуть уявити свого життя без вологих серветок: ними видаляють залишки макіяжу, витирають руки, відчищають забруднений одяг тощо.

         Вологі серветки схожі на папір, тому люди  вважають, що можна їх викинути в унітаз. Але у виробництві вологих серветок використовують синтетичні матеріали, які у каналізаційній трубі не розтануть і не розчиняться, і навіть не розірвуться, а навпаки спровокують затор.

        Гайсинчани часто нехтують правилами користування каналізацією та використовують унітаз, як смітник. Як наслідок, у каналізаційних системах опиняється купа сміття, яка завдає неабиякої шкоди.

        Щодня до КП «Гайсинводоканал» надходять звернення від мешканців з проханням прочистити каналізаційні мережі. За січень 2024 р. наші аварійні служби ліквідували 48 таких засмічень. Викидання  харчових та побутових відходів (зокрема й вологих серветок) в унітаз — шкідлива звичка, яка шкодить людям та навколишньому середовищу. Через засмічення в трубах відбувається затоплення підвальних приміщень та вилив нечистот в оселі. 

        Хочемо нагадати, що мережа водовідведення не призначена для транспортування та утилізації побутового сміття. До неї не має потрапляти нічого, окрім продуктів життєдіяльності та води, якою все це змивається. Пам’ятайте, Ваша власна поведінка стане позитивним прикладом і для дітей. Давайте поважати себе та користуватися каналізаційною системою міста за призначенням, не перетворюючи її у смітник.

        Хочемо подякувати відповідальним абонентам КП «Гайсинводоканал»,  які правильно та за призначенням використовують мережі водовідведення.

        Просимо Вас, шановні абоненти, у разі виявлення будь-яких несправностей мережі водовідведення, звертайтеся в аварійну службу КП «Гайсинводоканал» за телефонами: 063-30-44-197, 096-87-11-581.

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»

 

 

Більше статей...