До уваги споживачів!

 

 Скасування мораторію на відключення комунальних послуг та нарахування пені населенню.

        Комунальне підприємство «Гайсинводоканал» повідомляє: Кабінет Міністрів України скасував мораторій на відключення комунальних послуг та нарахування пені населенню за несплату житлово-комунальних послуг (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу).

        Звертаємо увагу споживачів послуг водопостачання та водовідведення, які мають заборгованість за послуги перед КП «Гайсинводоканал».

        Набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг» від 29 грудня 2023 року № 1405,  відповідно до неї внесено зміни до  Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» від 05 березня 2022 р. № 206.

        Відновлено припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг, виконавець комунальної послуги має право припинити (обмежити) надання відповідної комунальної послуги (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу) її споживачу, незалежно від обраної моделі організації договірних відносин, у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця.

        Відновлено нарахування пені за несплату житлово-комунальних послуг, у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.

        Відновлено стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги у судовому порядку.

        Мораторій на відключення комунальних послуг продовжуватиме діяти лише в територіальних громадах, що розташовані на територіях, на яких ведуться бойові дії (територіях можливих бойових дій, активних бойових дій, активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси) або тимчасово окупованих Російською Федерацією, відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (до дати припинення можливості бойових дій, завершення бойових дій, завершення тимчасової окупації), або якщо нерухоме майно споживача було пошкоджено внаслідок воєнних (бойових) дій за умови інформування про такі випадки відповідного виконавця комунальної послуги.

        Також, згідно з постановою, у разі тимчасової відсутності в житловому приміщенні споживача та інших осіб понад 30 календарних днів, постачальникам комунальних послуг має бути надана заява та документальне підтвердження в електронній або паперовій формі. Це можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (у тому числі отримані в іноземній державі), відбування покарання тощо.

        КП «Гайсинводоканал» наполягає на погашенні заборгованості перед нашим підприємством або пропонуємо звернутися до Центру обслуговування абонентів КП «Гайсинводоканал» з заявою на реструктуризацію боргу.

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»