До уваги споживачів!
   

 

Борги абонентів можуть призвести до зупинення

водопостачання та водовідведення

 

        Електроенергія для водоканалу – вкрай важлива. Якщо немає електроенергії, водоканал перестає працювати, у крані споживачів не буде води, а стічні води, які зливаються в каналізацію, перестануть перекачуватися на очисні споруди та очищуватися.

        Станом на лютий 2024 заборгованість комунального підприємства «Гайсинводоканал» перед ТОВ «Енера Вінниця» за послуги з надання електричної енергії складає близько 300 тис. грн. 

        Така велика заборгованість у КП «Гайсинводоканал» за електроенергію виникла через заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення.

        Якщо КП «Гайсинводоканал» залишиться без електроенергії, як наслідок, припиниться постачання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

        З метою забезпечення безперебійного водопостачання та водовідведення, звертаємо увагу, всіх споживачів-боржників КП «Гайсинводоканал» на необхідність погашення боргів за спожиті послуги, а також в подальшому сплачувати поточні нарахування в повному обсязі.

        Серед населення поширена думка, без будь-якого обґрунтування, що у зв’язку з введенням військового стану в Україні, борги за комунальні послуги зникнуть і їх сплата є необов’язковою справою. Про це свідчить збільшення суми заборгованості населення за послуги протягом періоду дії військового стану на суму близько 1,3 млн. грн.

        Загальна заборгованість абонентів перед КП «Гайсинводоканал» за послуги станом на лютий 2024 року сягнула близько 3 млн. грн. Послугами з централізованого водопостачання користуються майже 9500 абонентів, тільки певна частина споживачів своєчасно, кожного місяця, проводять розрахунки.

        КП «Гайсинводоканал» проводить постійну роботу з абонентами: розносять квитанції на оплату послуг, в яких вказана сума заборгованості і присутнє повідомлення про заборгованість, допомагають вирішити питання з оформленням договорів реструктуризації боргу, ведеться інформаційно-роз’яснювальна робота з абонентами-боржниками. КП «Гайсинводоканал» проводить підготовку та вручення досудових наказів про примусове стягнення заборгованості за спожиті послуги, а також формує та подає судові позови.

        Результатом несплати послуги може стати арешт рахунків, заборона на виїзд за кордон, а у найгіршому випадку боржник ризикує залишитися без житла (за заборгованості розміром 20 мінімальних зарплат).

        Також Кабінет Міністрів України скасував мораторій на відключення комунальних послуг та нарахування пені населенню за несплату житлово-комунальних послуг (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу). Але цей засіб впливу, все одне, не вирішує питання погашення заборгованості абонента.

        КП «Гайсинводоканал» звертається до мешканців міста з проханням розрахуватись за спожиті послуги.

        Шановні споживачі, саме від вашої вчасної оплати, за надані послуги, залежить функціонування КП «Гайсинводоканал» загалом, своєчасна оплата за послуги електроенергії, оплата податків, та інші комунальні послуги нашим підприємством, придбання необхідних матеріалів, реагентів, палива та виплата заробітної плати працівникам підприємства. 

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»