Міфи з приводу вживання води
 

 

  1. В день потрібно випивати не менше 2 літрів води - норма пиття води залежить, насамперед, від ваги людини. Щоб вирахувати потрібну кількість води на добу, треба помножити 30 мл на кількість кілограмів ваги людини.

  2. П'єш воду на ніч, будуть набряки і поганий сон – навпаки, склянка води у вечірній час сприяє здоровому та міцному сну, а також позитивно позначиться на ранковому стані.

  3. Під час схуднення потрібно пити менше води - це зовсім не так. Вода стимулює обмін речовин, виводить шлаки та токсини, також допомагає знизити апетит, що чудово підходить для тих хто старається не переїдати та скинути зайві кілограми.

  4. Чим більше п’єш тим краще - небезпечне судження! Надлишок води може призвести до розбухання клітин, і якщо цей процес зачіпає головний мозок, нічого хорошого для здоров’я чекати вже не можна.

  5. Якщо пити багато води, то будуть набряки – але поява набряків в більшості випадків не провокується вживанням води. Навпаки, якщо людина з набряками скоротить кількість споживаної рідини, стан ще більш погіршиться.

  6. Після їжі необхідно випити склянку води - але насправді лікарі гастроентерологи не рекомендують відразу після прийому їжі вживати воду у великих кількостях, так як це знижує концентрацію соляної кислоти.

  7. Важливо пити воду, а не сік або чай - якщо ви не боїтеся трохи набрати калорій, то можете пити інші напої з помірним вмістом цукру, свіжовичавлений сік можна випити не більше 150 мл на день, а солодкі газовані напої краще обмежити.

  8. Склянка води з лимоном - але медики нагадують: величезна кількість сучасних людей страждає від хвороб шлунково-кишкового тракту, при яких вживання підкисленої рідини натщесерце може лише посилити хворобу.

  9. Спрага є ознакою зневоднення - за словами науковців, спрага настає при втраті організмом 0,5% рідини. Така втрата не може викликати дефіцит вологи, адже тіло людини на 75% складається з води.

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»