Лічильник води
   

        Лічильник води – це єдиний правдивий засіб обліку, який фіксує фактично спожиту воду. Головна перевага лічильника, заради якого, власне, встановлюють – економія. Лічильники дозволяють платити лише за той обсяг води, який був витрачений.

        Вода – це головне природне багатство, без якого ми не змогли б жити. Запаси води – обмежені. Тому дуже важливо використовувати лічильник, оскільки це спонукає використовувати воду раціонально. Ми повинні заощаджувати воду, щоб її було достатньо і для майбутніх поколінь. За прогнозами вчених, кількість води на Землі буде тільки зменшуватися.

        У середньому, ми використовуємо понад 170 л. води на день. Найбільше витрачаємо на особисту гігієну та на прання одягу. А ось на приготування їжі ми використовуємо лиш 5% води. 

        З нормами витрат питної води затвердженими Гайсинською міською радою для абонентів КП «Гайсинводоканал» можна ознайомитися в розділі Абонентам-Норми витрат питної води.

        Споживачі у яких встановлений лічильник обліку, використовують на 40% води менше. Лічильник – це дієвий стимул заощаджувати воду та дбайливо її використовувати.

        До купівлі лічильника води треба підходити відповідально. Наразі в Україні представлена величезна кількість типів лічильників. Лічильник обов'язково продається з паспортом, який підтверджує той факт, що водомір успішно пройшов технічний контроль (повірку) на заводі компанії-виробника.При купівлі важливо перевірити строк виготовлення лічильника та строк повірки лічильника на заводі, оскільки повірка лічильника проводиться один раз на 4 роки і її термін рахується від дати останньої повірки лічильника (технічний контроль на заводі), а не від дати встановлення.

        Для встановлення лічильника води, необхідно звернутися до КП «Гайсинводоканал» з відповідною заявою. Пломбування та розпломбування лічильників проводиться виключно контролером КП «Гайсинводоканал» із складанням відповідного акту, в окремих випадках розпломбування може проводити представник «Гайсинської ЖЕК» із обов’язковим складанням відповідного акту. 

Як вибрати лічильник води

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»