Правила користування системою водовідведення
   

        КП «Гайсинводоканал» звертає увагу своїх споживачів на те, що навантаження на каналізаційні мережі за останні роки значно зросло. Каналізація — це наша система життєзабезпечення, як і водопостачання, до якої потрібне дбайливе ставлення.

        Поряд з іншими важливими проблемами, для КП «Гайсинводоканал» дуже актуальною стала проблема неправильного користування каналізацією мешканцями нашого міста. Мережі водовідведення призначені для забезпечення безперебійного відведення господарсько-побутових стічних вод.

        Хочемо нагадати що, харчові та побутові відходи, які потрапляють в каналізаційну мережу можуть зупинити роботу як і внутрішньобудинкових систем та внутрішньодворових, так і роботу мереж водовідведення. Більшості проблем можна уникнути, якщо навчитися грамотному водокористуванню. Мешканці квартир та будинків, не задумуючись, зливають в унітаз все підряд: харчові відходи, хімікати, фарби, масла тощо.

        Тільки за півріччя 2023 року бригади КП «Гайсинводоканал» здійснили більш ніж 200 робіт по усуненню аварійних ситуацій на мережі водовідведення. Усунення засмічення каналізації це трудомістка тривала робота, яка потребує економічних витрат підприємства.

        У зв’язку із цим нагадуємо про Правила користування системою водовідведення:

      • утримувати у чистоті унітази, раковини й умивальники;

      • відокремлювати тверді відходи і утилізувати їх окремо від рідких;

      • виносити сміття в спеціально призначені для цього місця;

      • оберігати пластмасові труби (поліетиленові каналізаційні стояки й підводки холодної води) від впливу високих температур, механічних навантажень, ударів, нанесення подряпин, не красити поліетиленові труби й не прив’язувати до них мотузки;

      • для очищення зовнішньої поверхні пластмасової труби користуватися м’якою вологою ганчіркою, категорично забороняється застосовувати металеві щітки;

      • при засміченні поліетиленових каналізаційних труб забороняється користуватися сталевим дротом;

      • не викидати в каналізаційну систему харчові відходи;

      • не виливати в унітази, раковини та рукомийники жири та оліїсті речовини;

      • не можна виливати горючі речовини в каналізацію;

      • не повинні потрапляти до каналізаційного стояку - пісок, каміння та інші будівельні матеріали;

      • не викидати у каналізацію засоби особистої гігієни;

      • не викидати будь-яке сміття у каналізаційні колодязі.

         Хочемо подякувати відповідальним абонентам КП «Гайсинводоканал»,  які правильно та за призначенням використовують мережі водовідведення.

        КП «Гайсинводоканал» звертається до мешканців міста з проханням провести бесіду зі своїми дітьми про те, які предмети не можна змивати в унітаз. Пам’ятайте, Ваша власна поведінка стане для дітей позитивним прикладом. Давайте поважати себе та користуватися каналізаційною системою міста за призначенням, не перетворюючи її у смітник.

        Просимо Вас, шановні абоненти, у разі виявлення будь-яких несправностей мережі водовідведення, звертайтеся в аварійну службу КП «Гайсинводоканал» за телефонами: 063-30-44-197, 096-87-11-581.

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»