Через таблетки для унітазів може текти блакитна вода з крана
   

 

        До КП «Гайсинводоканал» надходять питання від мешканців багатоквартирних будинків про блакитний чи зелений колір води, що тече з крана.

        Хочемо проінформувати, що КП «Гайсинводоканал» не використовує жодних реагентів для очищення води, які могли б потенційно зафарбовувати воду.

        Хочемо ознайомити мешканців міста з найпоширенішою причиною фарбування води. Це використання споживачами спеціальних засобів (таблеток), які розміщують у зливному бачку, щоб ароматизувати та дезінфікувати воду для зливу в унітаз. Якщо у квартирі працюючий зворотний клапан, котрий не пропускає воду назад, то фактично ця вода не мала б потрапити у загальні мережі водопостачання. Проте бувають ситуації, коли у споживачів зворотний клапан пошкодився від зношення.

        При зупиненні водопостачання (через вимкнення світла, порив, ремонтні роботи на мережі), воду у помешканнях з пошкодженим зворотним клапаном може затягувати у загальний стояк будинку. А після відновлення подачі води, вона із загального стояка повертається усім споживачам. І достатньо всього лише однієї квартири на будинок, яка випускає забарвлену воду, щоб потім ця блакитна вода попала до сусідніх квартир.

        Якщо вже так трапилося, що з вашого крану біжить блакитна вода, найімовірніше, що у когось з будинку несправний зворотний клапан. Необхідно насамперед звернутися до житлової організації на балансі якої перебуває будинок:  ЖЕК чи ОСББ, яка обслуговує внутрішньобудинкові мережі. Провести обстеження і знайти квартиру, з якої повертається вода у загальний стояк. Власники цієї квартири мають виправити несправність.

        У разі, якщо виникають перебої з водопостачанням чи виникають питання щодо якості води, звертайтеся в аварійну службу КП «Гайсинводоканал» за телефонами: 063-30-44-197,  096-87-11-581.

 З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»