Як вибрати лічильник води
   

       

        Існує велика кількість типів лічильників, тому покупцеві іноді важко вибрати лічильник води для побутового використання. Який краще лічильник купити? В Україні роблять відмінні водоміри, дуже хорошої якості, які відповідають вимогам метрологічної служби. 

        Оригінальна модель обов'язково продається з паспортом, який підтверджує той факт, що водомір успішно пройшов технічний контроль (повіркуна заводі компанії-виробника. Крім того, в паспорті буде вказана така інформація: дата виробництва водолічильника; термін гарантійного обслуговування; заводський серійний номер, який буде продубльований на поверхні корпусної частини лічильника. Лічильники поділяються в залежності від температури води. Вартість лічильника для гарячої води трохи вище, що викликано використанням в процесі виробництва спеціальних термостійких матеріалів.

        Найбільш популярні серед представлених на ринку водяних лічильників -  механічні лічильники води крильчаткового типу. Принцип дії механічного пристрою заснований на вимірах споживання води за допомогою обертання крильчатки під водяним напором. Основні його переваги: 

      •  простота в установці та обслуговуванні;

      • стійкість до нестабільного тиску водопроводу;

      • доступна ціна;

      • тривалий термін експлуатації.

        Споживачі, у яких встановлений лічильник обліку, використовують на 40% води менше. КП «Гайсинводоканал» просить раціонально використовувати питну воду. Встановлення лічильника води суттєво допоможе зекономити, адже споживач сплачуватиме лише за показниками лічильника, а не за загальними розрахунками. З нормами витрат питної води затвердженими Гайсинською міською радою для абонентів КП «Гайсинводоканал» можна ознайомитися в розділі АбонентамНорми витрат питної води.

        Згідно ч.4 п.3 наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України №190 від 27.06.2008 р. «Про затвердження Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» - не допускається використання питної води, без засобів обліку, для поливу дворових і прибудинкових територій та зелених насаджень, а також інших витрат води для утримання будинків, зокрема прибирання місць загального користування.

 З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»