ПОВІРКА ЛІЧИЛЬНИКІВ

КП «Гайсинводоканал» про повірку лічильників

        КП «Гайсинводоканал» повідомляє та нагадує про те, що засоби обліку води підлягають періодичній повірці на підставі Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність” відповідно до міжповірочних інтервалів, які зазначені в паспорті приладу (ів) обліку та визначені нормативно-правовими актами.

        Наказом Міністерства економічного розвитку від 13.10.2016 р. № 1747 встановлено міжповірочний інтервал для лічильників води – 4 роки. Більшістю виробників, встановлено термін експлуатації приладів обліку води від 10 до 12 років, отже повірка може проводитись до 3 разів.

        Інформація про дату наступної державної повірки вказана в РОЗРАХУНКОВИХ КВИТАНЦІЯХ, які щомісячно надсилаються абонентам КП «Гайсинводоканал», додатково дізнатися про те, чи потребує повірки ваш лічильник, можна в паспорті приладу (ів) обліку, свідоцтві про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки, «ОСОБИСТОМУ КАБІНЕТІ» на сайті «http://haysinvodokanal.com.ua» або звернувшись у відділ збуту за телефонами: (04334)-2-13-40, 0988085466.

        Відповідно до положень Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність»: Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено договором.

  

САМОСТІЙНО РОЗПЛОМБОВУВАТИ ЛІЧИЛЬНИК СУВОРО ЗАБОРОНЕНО!

(для демонтажу, повірки, заміни засобу обліку води, зверніться в КП «Гайсинводоканал» з відповідною письмовою заявою)

        Розпломбування та пломбування лічильників проводиться виключно контролером КП «Гайсинводоканал» із складанням відповідного акту, в окремих випадках розпломбування може проводити представник «Гайсинської ЖЕК» із обов’язковим складанням відповідного акту.

        Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» повірку лічильників води мають право здійснювати тільки уповноважені організації. Перелік уповноважених організацій на проведення повірки засобів вимірювальної техніки розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства економіки України.

        Абонент забезпечує власне помешкання чи домогосподарство повіреним засобом обліку шляхом заміни на повірений новий (новопридбаний), або той, що пройшов повірку в уповноваженій організації та має свідоцтво про проведення повірки. Свідоцтво про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки – це документ, що підтверджує придатність до подальшого використання лічильника.

        Якщо ж повірка виявить несправність/невідповідність метрологічним нормам, оформлюється довідка про непридатність приладу обліку і споживачу необхідно буде придбати новий лічильник на заміну непридатному. В місячний термін, з дня Довідки про непридатність до експлуатації приладу обліку, необхідно провести заміну лічильника на новий. В разі не виконання даної вимоги, оплата за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення буде нараховуватись згідно норм споживання.

        Абонентам, які не забезпечать/не виконають повірку засобів обліку у визначений законодавством термін, нарахування оплати  за користування послугами централізованого водопостачання та водовідведення   будуть проводитись відповідно до норм витрат питної води затверджених виконавчим комітетом Гайсинської міської ради.

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»