АБОНЕНТСЬКА ПЛАТА

Комунальне підприємство «Гайсинводоканал» повідомляє

До уваги  абонентів КП «Гайсинводоканал»:

        Відповідно до Законів України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», та «Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» з 01 січня 2023 року вводиться плата за абонентське обслуговування, яка є обов’язковим платежем для усіх абонентів з якими укладено індивідуальний договір про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і які приєднані до системи централізованого водопостачання та(або) централізованого водовідведення.

        Відповідно до ст.1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» плата за абонентське обслуговування – платіж, який споживач оплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором, що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами,  нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення).

        Плата за абонентське обслуговування застосовується до кожної з послуг, що надаються абонентам, а саме до централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

        Згідно Постанови КМУ №808 від 21.08.2019 року «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг» державою встановлено граничний розмір плати за абонентське обслуговування споживачів.

        Плата за абонентське обслуговування нараховується щомісячно у фіксованому розмірі на один особовий рахунок незалежно від кількості мешканців у будинку чи квартирі. Вводиться плата за абонентське обслуговування з 01 січня 2023 року для всіх категорій споживачів: населення, бюджетні організації та установи та інші споживачі, з якими укладені індивідуальні договори про надання послуг з централізованого водопостачання та (або) централізованого водовідведення і приєднані до систем централізованого водопостачання та (або) централізованого водовідведення.

        Звертаємо увагу, що витрати на абонентське обслуговування завжди були закладені в тарифі на послуги  централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, але з 01 січня 2023 року дані витрати зняті з основного тарифу та виведені в окремий платіж.

        Відповідно, плата за централізоване водопостачання та централізоване водовідведення з 01 січня 2023 року буде складатись з двох платежів:

-          плата за послугу, що розраховується виходячи з розміру встановлених тарифів на послуги централізованого водопостачання та (або) централізованого водовідведення та обсягу фактично спожитої комунальної послуги;

-          плата за абонентське обслуговування в розмірі, визначеному виконавцем, але не вище граничного розміру, встановленого Кабінетом Міністрів України.

        Згідно наказу керівника КП «Гайсинводоканал» від 25.11.2022 р. №71 з 01 січня 2023 року:

-          плата за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента в місяць для послуги з централізованого водопостачання складає 21,60грн (з ПДВ).

-          плата за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента в місяць для послуги з централізованого водовідведення складає 21,60грн (з ПДВ).

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»

 

 

Наказ "Про встановлення плати за абонентське обслуговування на 2023 рік"

Роз’яснення щодо плати за Абонентське обслуговування